نرم افزار

معرفی 6 نرم افزار عالی برای فشرده سازی فایل

در این مقاله بهترین نرم‌افزارهای فشرده سازی و خارج کردن فایل‌ها از حالت فشرده در فرمت‌های مختلف را معرفی می‌کنیم.

انتخاب صحیح یک نرم‌افزار فشرده سازی فایل می‌تواند اشتراک‌گذاری و آرشیو کردن فایل‌های حجیم را بسیار آسان‌تر کند. شاید بگویید با افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی هارد‌دیسک‌ها دیگر نیازی به کاهش حجم فایل‌ها نیست؛ اما وقتی می‌خواهید از سرعت بالای حافظه‌های SSD استفاده کنید و نمی‌توانید برای چند گیگابایت اضافه‌تر پول زیادی هزینه کنید، راهی به‌غیر از فشرده‌ کردن فایل‌ها ندارید؛ یا زمانی که مجبورید چند فایل پرحجم را از طریق ایمیل ارسال یا در فضای ابری ذخیره کنید و به اشتراک بگذارید، نرم‌افزارهای فشرده سازی به کمک شما می‌آیند.

این نرم‌افزارها علاوه بر کاهش حجم فایل، امکانات دیگری نیز دارند؛ برای مثال وقتی می‌خواهید با قراردادن پسورد روی تعدادی از اسناد مهم از آن‌ها محافظت کنید و به اصطلاح آن‌ها را «رمزگذاری» کنید یا وقتی یک فایل فشرده با فرمتی غیر از ZIP را دانلود می‌کنید و ویندوز نمی‌تواند آن را از حالت فشرده خارج کند. این ابزارهای فشرده سازی هستند که تمام این کارها را برای شما انجام می‌دهند.

نوشته مشابه: بهترین پاور بانک های 2020 شیاومی

1- برنامه Hamster Zip Archiver برای فشرده سازی فایل

برنامه Hamster Zip Archiver برای فشرده سازی فایل

آرشیوکننده‌ای هوشمند که فشرده‌سازی پیشرفته‌ی فایل‌ها را آسان می‌کند. شاید Hamster Zip Archiver اولین نامی نباشد که در این زمینه شنیده می‌شود؛ ولی نکته جالب درمورد این برنامه، سهولت استفاده از آن، به لطف رابط کاربری بسیار جذاب آن است که حتی افراد مبتدی هم می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده کنند.

فرایند فشرده سازی و خارج کردن از این حالت را می‌توان با کشیدن و رهاکردن فایل‌ها (Drag and drop) در محیط برنامه یا استفاده از گزینه‌های موجود در نوار ابزار انجام داد.

این ابزار تنها فایل‌های فشرده‌ای در فرمت‌های ZIP و 7z ایجاد می‌کند؛ اما قادر به استخراج فایل‌ها در سایر فرمت‌ها است. امکان آپلود آرشیوها در Yandex Disk ،Google Drive ،OneDrive ،Dropbox، دریافت لینک قابل اشتراک و قابلیت نصب روی Windows، از دیگر ویژگی‌های این نرم‌افزار رایگان هستند.

2- برنامه WinZip برای فشرده سازی

برنامه WinZip برای فشرده سازی

ابزار اصلی فشرده سازی که هنوز یکی از بهترین‌ها است. WinZip یکی از مشهورترین نام‌های دنیای نرم‌افزارهای کاربردی است. شاید شگفت‌زده شوید وقتی که بدانید این نرم‌افزار فشرده سازی معتبر اکنون به نسخه ۲۲ رسیده‌ است.

این نرم‌افزار رایگان نیست و حدود ۳۵ دلار آمریکا قیمت دارد؛ اما در ازای وجه پرداخت‌شده امکانات زیادی به‌ دست خواهید آورد، از جمله پشتیبانی از فرمت‌های مختلف (ZIP، ZIPX، RAR، 7z، TAR، GZIP، VHD، XZ) و تعامل با نرم‌افزارهای مختلف مثل آفیس، امکان تقسیم فایل‌های فشرده بزرگ و حجیم به چند فایل کوچک‌تر، قابلیت اشتراک‌گذاری فایل‌های فشرده و پشتیبانی از فضای ابری، مدیریت پیشرفته فایل‌های ZIP و امکان پشتیبان‌گیری و وجود گزینه‌های امنیتی برای محافظت از فایل‌ها، رابط کاربری سازگار با دستگاه‌های لمسی و قابل‌نصب روی Windows و macOS.

3- برنامه WinRAR برای فشرده سازی

برنامه WinRAR برای فشرده سازی

تنها نرم‌افزار فشرده‌سازی که می‌تواند فایل‌های با فرمت RAR ایجاد کند. WinRAR به‌واسطه این فرمت اختصاصی توانسته است اسم‌و‌رسمی برای خود پیدا کند. این نرم‌افزار میزان فشردگی بالایی ارائه می‌دهد.

بیشتر برنامه‌های مشابه می‌توانند فایل‌های RAR را از حالت فشرده خارج کنند؛ اما فقط خود WinRAR می‌تواند آن‌ها را ایجاد کند و به دلیل همین ویژگی، قیمت این نرم‌افزار حدود ۴۶ دلار است. WinRAR می‌تواند فایل‌هایی با فرمت‌ ZIP ایجاد کند، قابل نصب در انواع سیستم‌عامل حتی اندروید و دارای رابط کاربری نه‌چندان جذاب و کمی گیج‌کننده برای افراد تازه‌کار است؛ اما وجود حالت Wizard کار را کمی آسان می‌کند. توانایی رمزگذاری آرشیوها، تعمیر فایل‌های خراب و سرعت ایجاد آرشیو و استخراج فایل‌ها، امکانات دیگر این برنامه هستند.

4- برنامه PeaZip

 برنامه PeaZip

ابزار رایگان فشرده سازی که هم به‌تنهایی و هم با WinRAR کار می‌کند. PeaZip می‌تواند عملیات فشرده سازی را به‌صورت کامل در فرمت RAR انجام دهد. به شرطی که نرم‌افزار WinRAR هم روی سیستم نصب باشد (نسخه کامل یا آزمایشی). البته پس از پایان دوره آزمایشی، برنامه از کار می‌افتد. این برنامه رایگان را می‌توان روی Windows و Linux نصب کرد. با استفاده از آن فایل‌های فشرده را از فرمتی به فرمت دیگر تبدیل و از خاصیت رمزگذاری برپایه‌ی AES256 و سیستم احراز هویت دومرحله‌ای استفاده کرد و از ابزار تعمیر آرشیوهای خراب بهره‌ برد.

5- برنامه 7Zip

برنامه 7Zip

برنامه‌ای رایگان با پشتیبانی از فرمت‌های مختلف، توانایی فشرده‌ کردن فایل‌های بزرگ و یکی دیگر از ابزارهای رایگان و مشهور در این زمینه، 7Zip است. که تقریبا از تمامی فرمت‌های فشرده سازی پشتیبانی می‌کند.

این نرم‌افزار از فرمت منحصربه‌فرد خود یعنی 7z برای فشرده سازی استفاده می‌کند. نه‌تنها اجازه می‌دهد فایل‌های بسیار پرحجم (بالای ۱۶ میلیارد گیگ) را فشرده کنید؛ بلکه از نسبت فشردگی بالایی برخوردار است. البته این نسبت بالا سرعت انجام عملیات فشرده‌سازی را بسیار کند می‌کند.

6- برنامه B1 Archiver

برنامه B1 Archiver

B1 Archiver یکی دیگر از بهترین ابزارها در زمینه فشرده‌سازی است. این نرم‌افزار کاملا رایگان و قابل نصب روی سیستم‌عامل‌های ویندوز، لینوکس، مکینتاش و اندروید است. رابط‌کاربری آن بسیار جذاب است و حدود ۴۰ فرمت مختلف را پشتیبانی می‌کند. همچنین امکان رمزگذاری و قراردادن پسورد روی آرشیوها وجود

سخن آخر

در این مقاله به بررسی 6 نرم افزار برتر در زمینه فشرده سازی فایل پرداختیم. این برنامه ها بسیار کاربردی هستند و استفاده از آنها ساده است. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد. لطفا نظراتتان را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا