لوازم جانبی

راهنمای خرید بهترین لپ تاپ معماری ، طراحی و نقشه کشی

در میان رشته های مختلف مهندسی، گرایش های معماری و نقشه بیش از سایر مهندسی ها نیازمند طراحی و شبیه سازی است. برای همین منظور دانشجویان و مهندسان نیاز دارند از لپ تاپ مناسبی استفاده کنند که از عهده این کارها بر بیاید. ما در این مطلب قصد داریم ویژگی ها و مشخصات لپ تاپ مناسب معماری ، طراحی و نقشه کشی را بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.


فهرست مطالب


مقدمه

یکی از رشته های پرطرفدار در میان رشته های مهندسی، گرایش های معماری و نقشه کشی است. مانند اکثر شاخه های مهندسی برای این رشته نیز لپ تاپ مناسبی مورد نیاز است. چراکه در حین تحصیل و در ادامه باید از نرم افزارهای تخصصی استفاده شود و هر لپ تاپی توانایی پردازش آن را ندارد.

سعی کرده ایم تا راهنمایی کاملی برای انتخاب و خرید لپتاپ مناسب معماری و طراحی بنویسیم. پس با ما همراه باشید.


١. بررسی سخت افزاری لپ تاپ مناسب معماری ، طراحی و نقشه کشی

قدم اول در بررسی سیستم های مناسب برای کارهای شبیه سازی رشته های نقشه کشی و معماری شناخت سخت افزار مناسب آن است. سخت افزار لپ تاپ بخش مهمی از انتخاب یک یک لپتاپ مناسب را تشکیل می دهد. در این میان ۴ فاکتور اصلی را بررسی می کنیم.

١.١. پردازنده یا CPU

بخش زیادی از محاسبات مورد نیاز در این واحد یعنی CPU انجام می شود. از طرف دیگر معمولا سرعت پردازش ها به شدت به نوع پردازنده و فرکانس کاری آن بستگی دارد. هر چه فرکانس کاری یک پردازنده بیشتر باشد به این معنی است که سرعت محاسبات آن نیز بیشتر است. همچنین یک معیار دیگر به نام “کش” وجود دارد که به سرعت پردازش ها کمک می کند. هر چه مقدار کش نیز بیشتر باشد. سرعت پردازش نیز بیشتر خواهد شد.

مطالب مرتبط
بهترین برندهای کامپیوتر در سال ۲۰۲۳

برای پردازنده لپ تاپ های معماری و نقشه کشی ٢ انتخاب مناسب وجود دارد. یکی استفاده از پردازنده های Intel Core می باشد و دیگری پردازنده های Ryzen شرکت AMD می باشند. در قسمت پایانی این بخش جدولی آماده شده است که می تواند شما را برای انتخاب مدل مناسب راهنمایی کند. اما برای تکمیل این مبحث باید گفت که در نظر داشته باشید از پردازنده های نسل جدید این شرکت ها استفاده نمایید. چراکه پردازنده های نسل جدید هم از لحاظ مصرف توان هم از لحاظ پردازش بهبود یافته اند.


١.٢. رم و هارد

یکی از عوامل مهم در سرعت محاسبات و پردازش نوع رم و مقدار آن است. رم های DDR4 سرعت بیشتری نسبت به رم های DDR3 دارند. از سمت دیگر ظرفیت رم نیز در سرعت پردازش ها تعین کننده است. هر چه ظرفیت رم بیشتر باشد، سرعت پردازش ها نیز افزایش می یابد.


یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در سرعت محاسبات نوع هارد مورد استفاده است. هاردهای SSD سرعتی چند برابر به پردازش می بخشند. اما نیازمند بودجه ای بیشتر نسبت به هاردهای HDD است. هر چند که نسل جدیدتر هاردهای HDD پر سرعت می توانند تا حد زیادی این کمبود سرعت را جبران کنند.

١.٣. گرافیک

بخش اصلی و مهمی که برای لبتاپ های مناسب معماری و طراحی مورد نیاز است کارت گرافیکی مجزاست. کارت های گرافیکی متنوعی وجود دارند که می توان با آنها پردازش تصویر انجام داد. اما می خواهیم بهترین مدل ها را نقشه کشی بررسی کنیم.


کارت گرافیک های Quadro مخصوص کارهای رندرینگ و طراحی ساخته شده اند. این کارت های گرافیکی بسیار مناسب طراحی و معماری هستند. نکته مثبت در مورد آنها قیمت به مراتب پایین تر نسبت به کارت گرافیک های GTX و RTX شرکت انویدیا است.

مطالب مرتبط
کدام گوشی‌های شیائومی به‌زودی MIUI 14 را دریافت می‌کنند؟

کارت های گرافیکی AMD از سری Radeon نیز می تواند انتخاب مناسبی باشد. اما باید دقت داشت که هماهنگی خوبی با سایر سخت افزار و مادربرد داشته باشد تا هنگام پردازش مشکلی ایجاد نشود.

برای کارهای نقشه کشی و طراحی ظرفیت کارت گرافیک بسیار مهم است. هر چه ظرفیت کارت گرافیک بیشتر باشد می توان راحت تر شبیه سازی ها را انجام و اجرا کرد.

حرفه اینیمه سنگینکارهای سادهمشخصات سخت افزاری
Intel Core-i7
8th Gen
Intel Core-i5
7th Gen
Intel Core-i3
6th Gen
(Intel Core)CPU
AMD Ryzen7
4th Gen
AMD Ryzen5
4th Gen
AMD Ryzen5
3th Gen
(AMD Ryzen)CPU
Nvidia Quadro P
AMD Fire Pro
Nvidia Quadro K
AMD Radeon RX
Intel UHD
Radeon Pro
GPU
12-16GB-DDR48-12GB-DDR38GB-DDR3RAM
512GB-SSD128GB-SSD
500GB-HDD+
500GB-HDDHard

٢. نکات تکمیلی مورد نیاز هنگام خرید لپ تاپ مناسب معماری ، طراحی و نقشه کشی

پس از بررسی سخت افزاری، نکات تکمیلی و مهمی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. هر چند نکات ضروری نیستند اما باعث می شود تا کاربر احساس بسیار بهتری پیدا کند.

٢.١. کیبورد و تاچ پد

الف) کیبورد: انتخاب دستگاهی که دارای کیبورد جزیره ای می باشد می تواند هوشمندانه باشد. چراکه طراحی کلیدها به گونه ای است که دست ها کمتر خسته می شوند. کار کردن با آنها راحت تر است و سرعت انجام کار را بالاتر می برد.

نکته ی جالبی که باید به آن توجه داشت وجود نور پس زمینه است. نور پس زمینه یا Backlight باعث می شود تا کلیدها بهتر مشخص باشند، مخصوصا در زمان هایی که نور محیط کم است.

مطالب مرتبط
شیائومی ردمی نوت ۱۲T پرو با نمایشگر ۱۴۴ هرتزی معرفی شد

ب) تاچ پد: تاچ پد های یکپارچه بسیار عالی هستند. اما ممکن است گاهی ماوس در دسترس نباشد. اگر لپ تاپ دارای پوینتر باشد این مشکل به راحتی حل می شود. همچنین کلیک های مجزا می تواند به سرعت انجام پروژه نیز کمک کند.

٢.٢. نمایشگر و Resolution

وضوح تصویر در شبیه سازی ها و طراحی ها بسیار مهم است. چراکه باعث می شود تا زاویه دید بیشتری به کاربر بدهد. سعی کنید لپتاپی که انتخاب می کنید دارای وضوح تصویر بالایی باشد.

نکته ی دیگری که لازم است به آن اشاره کرد، استفاده از تکنولوژی IPS در ساخت نمایشگر است. نمایشگرهای IPS معمولا برای طراحی بهتر هستند. به این دلیل که تصویر از زوایای مختلف دارای کیفیت یکسانی است و کاربر به راحتی می تواند با آن کار کند.

الف) مات: نمایشگر مات باعث می شود تا چشم ها دیرتر خسته شوند. همچنین روکش مات از تابش نورهای مضر که توسط نمایشگر تولید می شود جلوگیری می کند.

ب) لمسی: انتخاب یک نمایشگر لمسی که از قلم هم پشتیبانی می کند می تواند بسیار خوشایند باشد. نمایشگر لمسی باعث می شود تا کاربر به راحتی به انجام طراحی و نقشه کشی بپردازد.

٢.٣. درگاه ها

درگاه ها زمانی مهم می شوند که شما نیاز باشد لپ تاپ را به پروژکتور یا نمایشگرهای بزرگ متصل کنید. معمولا وجود ٢ درگاه USB نیز می تواند کار راه انداز باشد. اما بهتر است لپ تاپ مناسب معماری ، طراحی و نقشه کشی دارای خروجی های باکیفیتی مانند HDMI و VGA و یا حتی DisplayPort باشد تا مشکلی برای اتصال نداشته باشید.

مطالب مرتبط
شیائومی ۱۳ و ۱۳ پرو با اسنپدراگون ۸ نسل ۲ معرفی شدند

۴.٢. وزن و اندازه

اگر لازم است که با خود لپ تاپ حمل کنید، باید وزن و اندازه لپ تاپ را مورد نظر داشته باشید. برای راحتی در حمل و نقل وزن لپ تاپ باید کم باشد. از انتخاب لپ تاپ های ١٧ اینچی نیز جدا خودداری نمایید. چون علاوه بر اندازه بزرگ معمولا وزن زیادی نیز دارند.


٣. حداقل سیستم مورد نیاز نرم افزارهای طراحی

با توجه به اینکه اغلب نرم افزارهای رشته های معماری و نقشه کشی برای ویندوز طراحی شده اند؛ توصیه می کنیم که از انتخاب و خرید مک بوک ها خودداری کنید. این لپ تاپ ها دارای سیستم عامل مک هستند و معمولا خیلی از نرم افزارهای مهندسی پشتیبانی نمی کنند.

نمونه ای طراحی با نرم افزار AutoCAD

3dMAXVectorWorksAutoCAD 2021سخت افزار
Intel Core-i5
AMD Ryzen5
Multi Core
Intel Core-i5
AMD Ryzen5
2.7-3GHz
2.5-3GHz
Intel Core/Ryzen
CPU
8GB basic
16GB recommend
8GB basic
16GB recommend
8GB basic
16GB recommend
RAM
10-12GB10-12GB7-10GBStorage
2GB basic
4GB recommend
2GB basic
4GB recommend
1GB basic
4GB recommend
GPU
1080✖1920
FullHD
1080✖1920
FullHD
1080✖1920
FullHD
Display
نمونه ای طراحی با نرم افزار rhino

CorelRevitRhinoسخت افزار
2.5-3GHz
Intel Core/Ryzen
Intel Core or Xeon
Multi Core
2.5-3GHz
Intel Core/Ryzen
CPU
4GB basic
8GB recommend
8GB basic
16GB recommend
8GB basic
16GB recommend
RAM
10GB30GB2-5GBStorage
1GB basic
2GB recommend
Nvidia Quadro
4GB
1GB basic
2GB recommend
GPU
1080✖1920
FullHD
FullHD-4K1080✖1920
FullHD
Display
نمونه ای طراحی با نرم افزار Revit

۴. معرفی مدل های برتر لپ تاپ مناسب معماری ، طراحی و نقشه کشی

اگر بودجه ی کمی برای خرید لب تاب در اختیار داردی، بهترین انتخاب لپ تاپ استوک مهندسی است. شما می توانید با هزینه ای کمتر نسبت به خرید لپ تاپ تازه از سخت افزاری قدرتمند و تقریبا با همان کانفیگ بهره مند شوید. همچنین برای اطلاع از قیمت و خرید لپ تاپ مناسب طراحی و معماری می‌توانید روی قسمت رنگی کلیک کنید.

لپ تاپ استوک

۵. سخن پایانی

امیدواریم تونسته باشیم شما را با ویژگی ها و مشخصات لپ تاپ مناسب معماری ، طراحی و نقشه کشی آشنا کنیم. همان طور که اشاره شد لپ تاپ های استوک با توجه به قیمت آن می تواند انتخاب بهتری نسبت به لپ تاپ تازه باشد. شما می توانید نظرات و پشنهادات خود را با ما در میان بگذارید تا در آپدیت های بعدی به این مطلب اضافه شود.

مطالب مرتبط
با ۱۲ ساعت هوشمند برتر با نمایشگر مستطیلی آشنا شوید

منبع: Laptop study


۶. سوالات متداول


چه لپ تاپ برای معماری بهتر است؟

با توجه به نیاز کاربر و نوع پروژه باید از پردازنده های نسل جدید و گرافیک های با ظرفیت بالا استفاده کرد.

مشخصات لپ تاپ مناسب طراحی و نقشه کشی چیست؟

در این مطلب به نرم افزارهای پرکاربرد اشاره شده است. با توجه به این نرم افزارها حداقل سخت افزار مورد نیاز لپ تاپ مشخص می شود.

آیا از لپ تاپ رندرینگ و گیمینگ می توان به عنوان لپ تاپ معماری استفاده کرد؟

از لحاظ سخت افزاری می توان این کار را انجام داد. اما باید توجه داشت که هزینه ای اضافه را باید متحمل شد. در میان لپ تاپ های استوک مهندسی مدل های زیادی می توان یافت که مناسب کارهای معماری ، طراحی و نقشه کشی باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا