گوشی

نقد و بررسی گوشی شیائومی 11T پرو + مزایا و معایب آن

شیائومی 11T پرو به واسطه پردازنده قدرتمند و قابلیت‌های متعدد در مرداد ماه بهترین گوشی موبایل تا ۱۲ میلیون است و رقیبی کنار خود نمی‌بیند. شیائومی 11T پرو تقریبا با همان طراحی گوشی Mi 11i عرضه شده و از ویژگی‌های قابل توجهی مانند نمایشگر ۱۲۰ هرتزی OLED، چیپست اسنپدراگون ۸۸۸ با مودم 5G، اسپیکرهای درجه یک و باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از فناوری شارژ فوق‌العاده سریع ۱۲۰ وات بهره می‌برد. در بررسی شیائومی 11T پرو مزایا و معایب این گوشی را بررسی کرده و آنرا با رقبایش محک خواهیم زد.


فهرست مطالب


مشخصات عمومی شیائومی 11T پرو

شیائومی 11T پرو از جمله گوشی‌ها جدید این شرکت محسوب می‌شود که در شهریور ماه سال جاری معرفی شد و اولین نسخه‌های آن از مهر ماه راهی بازار شد. در زمان نوشتن بررسی شیائومی 11T پرو این گوشی از سیستم عامل اندروید ۱۱ پشتیبانی می‌کند و از آن جایی که به تازگی معرفی شده، نسخه‌های بعدی سیستم عامل گوگل را نیز دریافت خواهد کرد. پوسته MIUI 12.5 نیز امکانات زیادی را برای سفارشی‌سازی کاربران ارائه می‌کند.

برند دستگاهشیائومی
مدل دستگاه11T پرو
تاریخ عرضه۵ اکتبر ۲۰۲۱
وضعیت موجودی در ایرانموجود با گارانتی رسمی
سیستم‌عامل در زمان بررسیاندروید ۱۱ با پوسته MIUI 12.5
فناوری شبکه ارتباطیGSM / HSPA / LTE / 5G

طراحی، آشنا با دوربین متفاوت

شیائومی 11T پرو با نمایشگر تخت و لبه‌های خمیده شبیه اکثر گوشی‌های سری می ۱۱ است اما ماژول دوربین آن کمی‌ متفاوت‌تر از چیزی است که قبلا دیده بودیم.پنل پشتی دستگاه از جنس شیشه و رنگ مشکی آن کاملا مستعد دریافت لکه است. برای جلوگیری از ایجاد لک و اثر انگشت می‌توانید از قاب‌های محافظ استفاده کنید. البته‌ نسخه‌های شیائومی 11T پرو با رنگ سفید یا آبی آسمانی به سختی لکه را جذب می‌کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین دوربین های گوشی را بخوانید.

شیائومی 11t پرو

شیائومی قاب گوشی خود را از جنس آلومینیوم ساخته و آن را توسط یک روکش مات پوشانده است. این فریم فلزی در کنار استفاده از لایه محافظ گوریلاگلس ویکتوس روی نمایشگر، مقاومت گوشی در برابر ضربه و خش را تا حد زیادی افزایش داده است.دیگر مورد مهم در بررسی شیائومی 11T پرو برخوردار بودن از گواهی استاندارد IP53 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و پاشش آب است. بنابراین در برابر باران خفیف مقاوم خواهد بود اما غوطه‌ور کردن آن در آب ایده خوبی به نظر نمی‌رسد.

ابعاد (میلیمتر)۱۶۴.۱ در ۷۶.۹ در ۸.۸
وزن (گرم)۲۰۴
جنس بدنهجلو و عقب شیشه، فریم آلومینیومی
لایه محافظگوریلا گلس ویکتوس
مقاومت در برابر آبIP53 مقاومت در برابر گرد و غبار و پاشش آب

نمایشگر، فوق‌العاده در تمام زمینه‌ها

در بررسی شیائومی 11T پرو نمایشگر۶.۶۷ اینچی AMOLED یکی از نکات جذاب است. این پنل تخت با وضوح 1080p از نرخ تازه‌سازی تطبیقی۱۲۰ هرتز و بیش از یک میلیارد رنگ پشتیبانی می‌کند. نمایش رنگ‌ها در این پنل بسیار جذاب و دقیق است و در زوایای مختلف هم از کیفیت آن کاسته نمی‌شود.

علاوه بر سازگاری با استانداردهای HDR10 و +HDR10، نمایشگر شیائومی 11T پرو از فناوری دالبی ویژن نیز پشتیبانی می‌کند که فقط در گوشی‌های بالای ۳۰ میلیون تومان شیائومی مانند می میکس ۴ و می ۱۱ اولترا شاهد آن‌ها هستیم.

در بررسی شیائومی 11T پرو متوجه شدیم که صفحه نمایش از نرخ رفرش یا تازه‌سازی ۶۰ هرتز (استاتیک) و ۱۲۰ هرتز (تطبیقی) پشتیبانی می‌کند. نرخ رفرش دستگاه بسته به محتوای در حال نمایش به طور خودکار بین ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ هرتز جابجا می‌شود تا در مصرف باتری صرفه جویی شود.شیائومی مدعی است روشنایی خودکار نمایشگر ۱۰۰۰ نیت است اما در بررسی شیائومی 11T پرو حداکثر روشنایی آن در حالت دستی ۵۱۶ نیت و در حالت خودکار حداکثر ۸۳۷ نیت بود.

ابعاد (اینچ)۶.۶۷
نوع پنلAMOLED
رزولوشن۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل
حداکثر روشنایی (nits)۸۳۷
حداکثر نرخ نوسازی (هرتز)۱۲۰

دوربین شیائومی 11T ، عملکرد مطلوب در شب و روز

شیائومی 11T پرو از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، فوق عریض ۸ مگاپیکسلی و تله ماکرو ۵ مگاپیکسلی بهره می‌برد. دوربین سلفی هم ۱۶ مگاپیکسلی است. دوربین اصلی شیائومی 11T پرو به طور پیش‌فرض عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی ثبت می‌کند و عکس‌هایی که در روز روشن با این دوربین گرفته می‌شود برای این کلاس قیمتی خوب هستند، اما بهترین نیستند.

جزئیات زیادی در عکس‌های دیده می‌شود و محدوده دینامیکی آن‌ها عالی است. کنتراست تصاویر نیز خوب است و رنگ‌ها دقیق به نظر می‌رسند. نویز چندانی هم در عکس‌ها قابل مشاهده نیست.

شیائومی 11t پرو

با این وجود عکس‌های ثبت شده در حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی مشکلاتی دارد. به عنوان مثال، برخی نقاط مانند چمن یا تزئینات ساختمان‌ها که پیچیدگی بیشتری دارند، در تصاویر بیش از حد شفاف دیده می‌شوند. رنگ‌ها نیز در برخی موارد سردتر از چیزی که باید دیده می‌شوند.

به طور خلاصه، عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی دوربین اصلی شیائومی 11T پرو عالی به نظر می‌رسند، اما در برخی موارد ممکن است انتظار بیشتری از آن‌ها داشته باشید. اگر عکس‌های خود را در حالت ۱۰۸ مگاپیکسلی ثبت کنید و سپس آن‌ها را به رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی کاهش دهید، ممکن است نتایج بهتری دریافت کنید، زیرا در این حالت پردازش خودکار شیائومی حذف خواهد شد و جزئیات و دقت رنگ‌ها بهتر و با وضوح بیشتری دیده می‌شوند. تفاوت این دو مورد را در تصاویر زیر می‌توانید مشاهده کنید:

هرچند در این گوشی خبری از دوربین تله فوتو نیست، اما دوربین اصلی شیائومی 11T پرو از قابلیت زوم ۲ برابری بهره می‌برد که تصاویر را تا حدودی بدون افت کیفیت بزرگنمایی می‌کند.

عکس‌های دوربین فوق عریض دستگاه به طرز شگفت انگیزی برای این سنسور متوسط، دقیق و مناسب هستند. نویز نسبتا کمی در تصاویر دیده می‌شود، محدوده دینامیکی عکس‌ها خوب و تمام تصاویر ثبت شده توسط این دوربین ظاهری طبیعی دارند. با این وجود، رنگ‌ها چندان دقیق نیستند.

دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی شیائومی 11T پرو نیز نسبتا منحصر به فرد است و تصاویر آن دارای جزئیات واضحی هستند. شیائومی 11T پرو، همچنین از حالت شب خودکار پشتیبانی می‌کند. در این حالت مانند گوشی‌های اپل، اپلیکیشن دوربین به صورت خودکار تصمیم می‌گیرد که چه زمانی از حالت شب استفاده کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی سامسونگ گلکسی A30 را بخوانید.

عکس‌هایی که با استفاده از این ویژگی در مکان‌های کم نور گرفته می‌شوند فوق‌العاده بوده و وضوح بسیار خوبی دارند. جزئیات بسیار مناسب است و نویز کمی در تصاویر دیده می‌شود. نکته مهم دیگر که می‌توان به آن اشاره کرد، عدم روشن شدن غیر طبیعی سایه‌ها است که در بسیاری از گوشی‌ها کیفیت عکس‌ها را خراب می‌کند.

دوربین‌ها۱. عریض
۲. فوق عریض
۳. تله فوتو ماکرو
دوربین اصلیسنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی (لنز واید ۲۶ میلی‌متری، f/1.8)
اندازه سنسور اصلی (اینچ)۱/۱.۵۲
فوق عریضسنسور ۸ مگاپیکسلی f/2.2
اندازه سنسور فوق عریض۱/۴
تله ( زوم ۲ تا ۳ برابر)
اندازه سنسور تله
امتیاز زوم DXOmark (واید تا تله)
سنسورهای دیگر۵ مگاپیکسل تله ماکرو
امتیاز عکاسی DXOmark
قابلیت‌هافلاش LED دوگانه، پانوراما، HDR
فیلم‌برداری8K@30fps, 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240/960, HDR10+, gyro-EIS
امتیاز ویدیو DXOmark
دوربین سلفیسنسور ۱۶ مگاپیکسلی عریض f/2.5
اندازه سنسور سلفی (اینچ)۱/۳.۰۶
امتیاز سلفی DXOmark
فیلم‌برداری سلفی1080p@30fps

عملکرد پردازنده شیائومی 11T، در سطح پرچمدار

شیائومی 11T پرو از تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸۸۸ با مودم 5G بهره می‌برد که بر اساس فرآیند ۵ نانومتری ساخته شده است. وجود تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ در کنار ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم و سیستم کولینگ قوی، از نظر پردازشی شیائومیT پرو را در رده پرچمدارها قرار می‌دهد.

شیائومی 11t پرو

در بررسی شیائومی 11T پرو همانطور که انتظار داشتیم بازی‌هایی مانند پابجی یا کال آو دیوتی موبایل به راحتی و بدون باگ روی آن اجرا می‌شوند. وجود سیستم خنک کننده قدرتمند نیز مانع از داغ شدن گوشی حین اجرای بازی یا اپ‌های سنگین می‌شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مشکلات گوشی های آیفون را بخوانید.

پیکربندی حافظه، عدم پشتیبانی از کارت حافظه

شیائومی گوشی خود را در ترکیب‌هایی با ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ۸ یا ۱۲ رم روانه بازار کرده که ظرفیت‌های مناسبی برای یک گوشی پرچمدار محسوب می‌شوند. دیگر نکته مهم در بررسی شیائومی T پرو عدم پشتیبانی از اسلات کارت microSD است؛ بنابراین اگر قصد خرید این گوشی را دارید، حتما گزینه با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی را انتخاب کنید. البته در این محدوده قیمت گوشی‌هایی کمی از اسلات کارت microSD بهره می‌برند.

درگاه حافظهخیر
پیکربندی حافظه (گیگابایت)۱۲۸/۸, ۲۵۶/۸, ۲۵۶/۱۲
نوع حافظهUFS 3.1

باتری، شارژ حیرت‌انگیز ۱۲۰ وات

شیائومی 11T پرو انرژی خود را از طریق یک باتری بزرگ ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی فراهم می‌کند که نسبت به پرچمداران اخیر این برند مانند می ۱۱ با باتری ۴۶۰۰ میلی آمپر ساعتی یک ارتقا محسوب می‌شود.

با این حال، باتری شیائومی پرو در رتبه‌بندی میزان استقامت خود نسبت به سایر گوشی‌های این محدوده قیمت نتایج خوبی به ثبت نرسانده و نمره کلی آن ۹۲ ساعت است. اما یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌ها در بررسی شیائومی 11T پرو پشتیبانی از شارژ سریع ۱۲۰ وات است. شیائومی در گوشی خود از فناوری شارژ سریع HyperCharge استفاده کرده و شارژر ۱۲۰ وات را در جعبه گوشی خود قرار داده است.

هرچند شیائومی ادعا می‌کند شارژ کامل با شارژر ۱۲ واتی تنها ۱۷ دقیقه طول می‌کشد اما در بررسی شیائومی پرو شارژ کامل ۲۰ دقیقه طول کشید که باز هم بسیار حیرت انگیز است. به لطف استفاده از دو سلول جداگانه برای باتری، گوشی حین شارژ داغ نمی‌شود.

ظرفیت (میلی آمپر ساعت)۵۰۰۰
توان شارژ (وات)۱۲۰ (۷۲ درصد در ۱۰ دقیقه)
شارژدهی باتری در پخش ویدیو (ساعت)۱۴:۲۷
شارژدهی باتری در وبگردی (ساعت)۱۲:۴۶
شارژدهی باتری در تماس (ساعت)۲۲:۳۱

امکانات شیائومی 11T ، همان همیشگی بدون جک هدفون

شیائومی 11T پرو در یک جعبه سفید رنگ بسته بندی شده و تحویل مشتریان خواهد شد. در داخل بسته یک شارژر فوق‌العاده سریع ۱۲۰ وات و کابل USB-C با درجه 6A وجود دارد.سنسور اثر انگشت روی دکمه پاور تعبیه شده و سرعت و دقت فوق‌العاده‌ای دارد، اما در برخی موارد اگر آن را زیاد لمس کنید، منجر به کارکرد اشتباه می‌شود که البته این امر زیاد شما را اذیت نخواهد کرد.

همانطور که گفتیم خشاب سیم کارت آن در پایین دستگاه قرار گرفته که از دو سیم کارت نانو پشتیبانی می‌کند. همچنین شیائومی 11T پرو از جک هدفون پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین برای اتصال هدفون خود به دستگاه باید از مبدل استفاده کنید.

در دو طرف بالا و پایین گوشی دو اسپیکر مستقل وجود دارد که پشت دو شبکه اختصاصی قرار گرفته‌اند. بلندگوی بالا به عنوان یک هدفون عمل می‌کند و به همین دلیل صدا هم از گوشی و هم از مشبک‌ها بالا می‌آید.

بررسی شیائومی 11T پرو از نظر صوتی نشان می‌دهد صدای اسپیکرها به اندازه کافی بلند است و به لطف فناوری دالبی اتموس کیفیت بالایی دارد.

حسگر‌ امنیتیسنسور اثر انگشت یکپارچه با کلید پاور
سنسورهای دیگرشتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما
جک ۳.۵ میلی‌متریندارد
شبکه بی‌سیمWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپات
بلوتوث5.1، A2DP، LE، aptX HD، aptX Adaptive
GPSبله با A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, GALILEO, QZSS
NFCبله
رادیوخیر
USBUSB Type-C 2.0, USB On-The-Go
رنگ‌هاخاکستری، آبی، سفید

بررسی مزایا و معایب شیائومی 11T پرو

نمایشگر فوق‌العاده

نمایشگر این گوشی از همه نظر یک تجربه فوق‌العاده را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. نرخ تازه‌سازی تطبیقی ۱۲۰ هرتز، روشنایی فوق‌العاده و پشتیبانی از فناوری دالبی ویژن از جمله ویژگی‌های قابل توجه نمایشگر این گوشی است.

شارژ فوق سریع

همانطور که در بررسی شیائومی 11T پرو اشاره کردیم، این گوشی از شارژ سریع ۱۲۰ وات پشتیبانی می‌کند. شارژ کامل باتری در ۲۰ دقیقه رضایت و تحسین کاربران زیادی را در پی داشته است.

تراشه پرچمدار

شیائومی 11T پرو به لطف اسنپدراگون ۸۸۸ از نظر عملکرد بسیاری از گوشی‌های رقیب خود را کنار می‌زند. اجرای روان و سریع بازی‌های روز و اپ‌های سنگین همان چیزی است که کاربران می‌خواهند.

شیائومی 11t پرو

معایب شیائومی 11T پرو

عمر باتری محدود

هرچند سرعت شارژ باتری شیائومی 11T پرو از بهترین‌های بازار موبایل است، اما عمر باتری آن چندان راضی کننده نیست و خیلی زود خالی خواهد شد.

نبود تثبیت کننده تصویر یا دوربین تله فوتو

در این محدوده قیمتی معمولا گوشی‌ها به همراه دوربین تله فوتو یا تثبیت کننده تصویر روانه بازار می‌شوند که عدم وجود آن‌ها در شیائومی 11T پرو ضعف محسوب می‌شود.

نبود اسلات کارت microSD

هرچند این قابلیت در گوشی‌های پرچمدار در حال فراموش شدن است، اما عدم وجود آن موجب پر شدن زودهنگام حافظه داخلی گوشی خواهد شد.

جمع‌بندی بررسی شیائومی 11T پرو

شیائومی 11T پرو یک گوشی همه‌کاره عالی با یکی از بهترین نمایشگرهای OLED و سریع‌ترین تراشه‌های اندروید محسوب می‌شود. کیفیت عکس‌ها و صدای اسپیکر این گوشی نیز شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.فقط باید به این نکته توجه کرد که گوشی‌های قبلی شیائومی مانند Mi 11i نیز از مشخصات قابل توجهی بهره می‌برند و در برخی موارد ارزان‌تر نیز هستند.بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از اقدام برای خرید شیائومی 11T پرو با قیمت بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان، سایر گوشی‌های شیائومی را نیز بررسی کنید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با گوشی شیائومی 11T پرو آشنا شدید. همچنین از مزایا و معایب آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

شیائومی 11T چه ویژگی‌های خاصی دارد؟

نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، دوربین ۱۰۸ مگا پیکسلی و شارژ فوق سریع ۱۲۰ واتی از جمله ویژگی‌های خاص این گوشی هستند.

قیمت شیائومی 11T چقدر است؟

قیمت عرضه شیائومی 11T با حافظه ۱۲۸ گیگابایت حدود ۲۵۰ دلار و قیمت مدل ۲۶۵ گیگابایت آن ۵۲۰ دلار است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا