سخت افزار

مقایسه و تفاوت هارد SSD و HDD چیست؟

خیلی اوقات لازم است تا ذخیره سازی اطلاعات را در یک هارد درایو مطمئن انجام دهیم. گاهی لازم است تا سرعت انتقال داده ها را افزایش دهیم. به همین منظور به برسی تفاوت هارد SSD و HDD می پردازیم. یکی از تفاوت‌های هارد عادی و اس اس دی میزان سرعت انتقال داده است. در کل سرعت انتقال داده هارد SSD بیشتر است و هارد HDD دارای ظرفیت ذخیره سازی بیشتری است. اما نکاتی وجود دارد که باید بررسی کنیم. پس با ما همراه باشید.


فهرست مطالب


هارد درایو چیست؟

قبل از اینکه درباره تفاوت هارد HDD و SSD صحبت کنیم ابتدا به معرفی این دو درایو ذخیره سازی اطلاعات می‌پردازیم. هارد درایو یا دیسک ثابت نوعی مخزن حافظه‌ی الکترومکانیکی است که با استفاده از مخازن مغناطیسی، داده‌های دیجیتالی را بر روی یک یا چندین دیسک گردان ذخیره و در صورت نیاز بازخوانی می‌کند.

داده‌ها در این روش با کمک یک سر مغناطیسی و بازوی محرک روی دیسک‌های گردان ثبت می‌شوند. داده‌ها در هارد دیسک به‌صورت تصادفی و در بلوک‌های کوچک اطلاعاتی ذخیره می‌شوند. همین موضوع باعث می‌شود به روش‌های گوناگونی و بدون نیاز به ترتیب خاصی قابل‌بازخوانی باشند. حافظه‌ی هارد‌ها غیرفرار است، به همین دلیل داده‌ها حتی با خاموش شدن دستگاه از بین نمی‌روند و برای همیشه در هارد باقی می‌مانند.


معرفی انواع هارد

لازم است تا قبل از بررسی مزایا و معایب هر کدام از هاردها توضیح مختصری از نوع و ساختار هاردها داشته باشیم.

تفاوت هارد SSD و HDD

هارد SSD

هارد SSD یا حافظه‌ی حالت جامد (Solid State Drive) همانطور که در بالا اشاره کردیم، نسل جدید از هارد است که برای ذخیره سازی اطلاعات از آن استفاده می شودو چند سالیست که به بازار عرضه شده است.

ساختار پیاده سازی شده هارد های SSD به این صورت است که هیچ بخش متحرک و یا حتی دیسک چرخان را شامل نمی‌شوند و در واقع همین مورد تفاوت اصلی آن‌ها با سایر هارد های ذخیره کننده‌ی اطلاعات به حساب می‌‌آید. این قطعه ها، مدار های مجتمعی هستند که مثل انواع مختلف مموری، اطلاعات را به سرعت بسیار زیاد می‌خوانند و بدون هیچ گونه استفاده‌ای از نیرو هایی چون برق، آن اطلاعات را در خود ذخیره می‌کنند.

هارد HDD

اساس عملکرد هاردهای HDD نوشتن سوزن روی پلاتر می باشد. به صورت ساده تر مانند رایت شدن سی دی، یک سوزن وجود دارد که از مدارات فرمان اطلاعات را می گیرد و برای ذخیره سازی آن اطلاعات روی پلاتر ضربه هایی وارد می کند تا داده ها روی پلاتر قرار گیرند.


تفاوت هارد SSD و HDD

پس از مباحث اولیه ای که مطرح کردیم حال به بررسی جزئی و تفاوت های ساختاری این دو نوع هارد می پردازیم:

سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات

سرعت دو حافظه در خواندن و نوشتن اطلاعات یکی از تفاوت‌های اصلی بین هارد دیسک و حافظه‌ی حالت جامد است. هنگامی که پای سرعت در میان باشد SSD همتایی ندارد. در حالی که حافظه HDD برای انجام دستورات به کمی زمان نیاز دارد، کامپیوترهایی که مجهز به حافظه SSD هستند سریع بوت می‌شوند و در عرض چند ثانیه عملیات موردنظر را به پایان می‌رسانند. باز و بسته شدن پوشه‌‌ها، اجرای برنامه‌ها و انتقال فایل‌ها، همه و همه با حضور SSD در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شوند.

مطالب مرتبط
معرفی 8 مورد از بهترین کیبورد های گیمینگ که میتوانید با آن سطح بازی خود را ارتقا دهید!

تفاوت تاثیرات مغناطیسی در هارد SSD و HDD

هارد دیسک‌ها از اجزای مغناطیسی تشکیل شده‌اند و اطلاعات شما را روی صفحات مغناطیسی ثبت می‌کنند، بنابراین می‌توان حدس زد که در صورت قرار گرفتن در جوار آهن‌ربا یا هر شی دیگری که داری تاثیر مغناطیسی باشد، اطلاعات ثبت شده روی آن نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. در بیشتر مواقع اطلاعات ثبت شده روی HDD تحت تاثیرات مغناطیسی پاک خواهند شد؛ اما SSDها دربرابر اثرات مغناطیسی در امان هستند، چرا که برای ذخیره‌ی اطلاعات از صفحات مغناطیسی کمک نمی‌گیرند.

رمزنگاری

رمزنگاری به معنای تبدیل داده‌ها و به کدهایی نامفهوم و غیرقابل خوانش است که معمولا با هدف حفاظت از داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. رمزنگاری در درایوهای حافظه به‌صورت بخش بخش انجام می‌شود و داده‌های هر بلوک به صورت مجزا کدگذاری می‌شوند. این کار در هر دو مدل درایو حافظه تقریبا به یک صورت انجام می‌شود و برای کدگذاری پیشرفته‌تر آن‌ها می‌توان از برخی نرم‌افزارها کمک گرفت.


لرزش به هنگام ذخیره‌ی اطلاعات

هارد دیسک‌ها از اجزای مکانیکی تشکیل شده‌اند، تمامی این اجزا در حین ثبت اطلاعات در فضای موجود در قاب HDD به حرکت در می‌آیند و داده‌ها را روی دیسک‌ها‌ی مغناطیسی گردان ثبت می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود تا هاردهای HDD لرزش بیشتری در حین ذخیره‌ی داده‌ها داشته باشند. اما فعالیت حافظه‌ی SSD به دلیل نبود اجزای مکانیکی بدون کوچکترین حرکت یا لرزشی انجام می‌شود.

طول عمر

حافظه‌ها عمر محدودی دارند، به‌خصوص حافظه‌های SSD. این مدل از حافظه‌ها در هر بلوک دارای سلول‌های حافظه‌ای هستند که قابلیت ثبت و حذف محدودی دارند. معمولا با گذشت ۶ سال سلول‌های موجود در مدار حافظه‌ی SSD توانایی خود را در ثبت و نگهداری اطلاعات از دست می‌دهند.

هارد دیسک‌ها نیز دارای طول عمر محدود هستند، چرا که ابزارهای مکانیکی موجود در آن‌ها به مرور زمان دچار فرسودگی می‌شوند و کارایی خود را از دست می‌دهند؛ با این حال فضای مغناطیسی موجود بر روی دیسک‌های HDD دچار محدودیت ثبت و حذف نیست.

تفاوت سرعت راه اندازی در هارد SSD و HDD

عملکرد حافظه‌های SSD از هر نظر سریع‌تر از حافظه‌های HDD است. مکانیزم فعالیت این حافظه‌ها باعث شده است تا آن‌ها بتوانند سرعت بسیار بالاتری را به کاربر ارائه دهند و این سرعت را در تمامی مراحل از راه‌اندازی گرفته تا بازخوانی اطلاعات به‌خوبی حفظ کنند.

تفاوت سرعت هارد SSD و HDD

حداکثر ظرفیت‌های رایج

حداکثر ظرفیت ارائه شده برای حافظه‌های SSD، حجم ۴ ترابایت است که به دلیل قیمت بالا چندان در دسترس نیست. بنابراین کاربرانی که حافظه‌های SSD را برای خود انتخاب می‌کنند می‌توانند حافظه‌هایی با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت تا ۱ ترابایت را برای خود تهیه کنند.

این در حالی است که کمترین ظرفیت در نظر گرفته شده برای هارد دیسک‌‌ها ۵۰۰ گیگابایت است و کاربران می‌توانند با صرف هزینه‌‌های نه چندان زیاد از ظرفیت بسیار بالاتری بهره‌مند شوند. از سوی دیگر حداکثر ظرفیت درنظر گرفته شده برای HDDها تا ۱۵ ترابایت نیز می‌رسد.


تحمل در برابر سرما و گرما

هر دو حافظه‌ی SSD و HDD همچون هر قطعه‌ی الکترونیکی دیگری در برای سرما و گرما حساس هستند. سرما و گرمای بیش از حد می‌تواند برای اجزای داخلی و مدارهای هر یک از این دو حافظه کشنده باشد و به‌طور کامل درایو حافظه‌ی شما را از کار بیندازد. بهترین دما برای نگهداری هر دو درایو، دمای اتاق است. با این وجود حافظه‌های حالت جامد مقاومت بالاتری در مقابل حداقل و حداکثر دما دارند.

تفاوت وزن هارد های SSD و HDD

یکی دیگر از تفاوت‌های بارز HDD و SSDها در وزن آن‌ها است. HDDها به مراتب سنگین‌تر از حافظه‌های حالت جامد هستند. به دلیل وجود قطعات متفاوت وزن انواع حافظه‌‌های HDD چیزی بین ۱۱۵ تا ۷۲۰ گرم است.

مطالب مرتبط
تفاوت ، فرق و مقایسه نمایشگر مات و براق در لپ تاپ های مختلف

اما حافظه‌های SSD تماما از مدار تشکیل شده‌اند و تنها وزن برد مدارها و قالب ‌بیرونی آن‌ها را یدک می‌کشد. معمولا حافظه‌های حالت جامد بین ۴۵ تا ۶۰ گرم وزن دارند و به نسبت هارد دیسک‌ها درایوهای بسیار سبک‌تری هستند.


ایجاد سروصدا به هنگام ذخیره سازی اطلاعات

احتمالا برای تمامی افرادی که با کامپیوترهای دارای هارد دیسک کار می‌کنند شنیدن صدای چرخش و قژقژ در حین ذخیره‌ی اطلاعات سنگین امری طبیعی است و تقریبا به آن عادت کرده‌اند. این سروصدا به دلیل حرکت بازوی خواندن و نوشتن و چرخش موتور محرک پلاترها ایجاد می‌شود. اما حافظه‌های حالت جامد درهنگام ذخیره‌سازی اطلاعات شما هیچ سروصدایی ندارند و در سکوت کامل به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

مصرف انرژی و تولید گرما

از آنجا که حافطه‌های حالت جامد دارای موتور محرکه و پلاتر گردان نیستند، برای فعالیت نیازی به انرژی زیادی ندارند و انرژی دریافتی خود را به بهترین نحو ممکن در راستای ذخیره یا خوانش اطلاعات صرف می‌کنند.

همین موضوع باعث می‌شود که SSDها گرمای کمتری تولید کنند. در مقابل HDDها برای فعالیت به انرژی بیشتری نیاز دارند و چرخش موتورهای محرکه و دیسک‌های مغناطیسی باعث تولید گرمای بیشتری توسط این درایو‌ها خواهد شد.


مقاومت در برابر ضربه و لرزش

SSDها در این بخش از مقایسه نیز گوی سبقت را از حریف خود می‌ربایند. باز هم طراحی خاص حافظه‌های حالت جامد به کمکشان می‌آید و باعث می‌شود در برابر ضربه، لرزش یا هر حادثه‌ی غیرمترقبه‌ی دیگری که موجب وارد آمدن شوک به حافظه می‌شود، مقاوم‌تر باشند. در سوی دیگر داستان، هارد دیسک‌ها به دلیل داشتن قطعات متحرک و فضای خالی بیشتری که این قطعات را در بر می‌گیرند در برابر انواع ضربه و شوک آسیب‌پذیرتر خواهند بود.

میزان در دسترس بودن

تفاوت دیگر هارد SSD و HDD میزان در دسترس بودن به قابلیت خریداری هر یک از این قطعات کامپیوتری توسط اقشار مختلف جامعه اشاره دارد. مسلما هارد دیسک‌ها با وجود قیمت‌گذاری منصفانه‌تر و امکان تهیه‌ی بالاترین ظرفیت‌ها با قیمتی معقول از دسترسی بالاتری برخورداند و اقشار بیشتری می‌توانند یکی از انواع درایو HDD را برای خود تهیه کنند.

حافظه‌های SSD دارای قیمت بالاتری هستند و ظرفیت کمتری را ارائه می‌دهند؛ این قیمت‌گذاری با توجه به قابلیت‌های ویژه‌ی این نوع خاص از حافظه انجام شده، به همین دلیل امکان تهیه آن برای همه افراد جامعه وجود ندارد.


ماندگاری

از نظر ماندگاری SSDها بسیار مقاوم‌تر و ماندگار‌تر از هارد دیسک‌ها هستند و می‌توانند در شرایط گوناگون بهتر عمل کنند. در واقع عدم وجود قطعات مکانیکی باعث شده است تا حافظه‌های حالت جامد در این زمینه قدرتمندتر عمل کنند.

اندازه

معمولا هارد دیسک‌ها به دلیل طراحی خاصشان دارای محدودیت در اندازه هستند و نمی‌توان آن‌ها را از حد مشخصی کوچکتر تولید کرد. اما SSDها می‌توانند در قالب جعبه‌‌های کوچک ۶ سانتی‌متری تولید شوند.


تفاوت عملکرد گیمینگ هارد SSD و ‌HDD

اگر به‌دنبال افزایش نرخ فریم در بازی‌ها هستید SSDها شما را ناامید خواهند کرد زیرا این مولفه از قدرت سخت‌افزاری شما سرچشمه می‌گیرد. اما SSDها زمان راه‌اندازی یا بوت بازی و همچنین لودینگ را کاهش می‌دهند؛ اگر از کنسول‌های بازی استفاده می‌کنید و سرعت پایین هارددیسک آن و راه‌اندازی بازی شما را آزار می‌دهد SSD کمک‌کننده خواهد بود اما با توجه به قیمت بالاتر SSD و حجم بالای بازی‌های مدرن، این انتخاب را به گیمرهای حرفه‌ای توصیه می‌کنیم.

مطالب مرتبط
بهترین و با کیفیت ترین لپ تاپ ها برای دیدن فیلم کدامند؟

اصلی ترین تفاوت هارد SSD و HDD

SSD-ها قیمت بیشتری با درنظرگرفتن معیار دلار برای هر گیگابایت دارند. یک هارددیسک اینترنال با ظرفیت ۱ ترابایت حدود ۴۰ الی ۵۰ دلار قیمت دارد؛ در حالی که یک SSD با ظرفیت مشابه، قیمتی در حدود ۱۶۰ الی ۱۸۰ دلار دارد (مدل‌های ساتا)؛ عموما هزینه‌ی خرید نمونه‌های M.2 دو برابر نمونه‌های SSD ساتا است. از آن‌جایی که هارددیسک‌ها از فناوری قدیمی‌ و جاافتاده‌تری استفاده می‌کنند، هزینه‌ی کمتری به شما تحمیل خواهند کرد بنابراین اگر به‌دنبال یک حافظه‌ی ذخیره‌سازی ارزان هستید هنوز این حافظه‌ها اولویت شما هستند.

SSDها به دلیل جدیدتر بودن فناوری آن‌ها قیمت بالا‌تری نسبت به هارددیسک‌ها دارند اما پیشرفت روش‌های ساخت مانند فلش‌های سه‌بعدی و افزایش حجم تولید آینده‌ی مناسبی برای این حافظه‌ها رقم خواهد زد؛ خوشبختانه در سال‌های اخیر قیمت این حافظه‌ها روش نزولی داشته و این روند هنوز هم ادامه دارد.

اگر هزینه برای شما مهم‌ترین اولویت است SSDها به‌خصوص در ظرفیت‌های بالا گزینه‌ی ایده‌الی برای شما نیستند؛ در این صورت خرید یک حافظه‌ی SSD با ظرفیت پایین و استفاده‌ی ترکیبی از آن با یک HDD با ظرفیت بالا بهینه‌ترین راهکار و توصیه ما است.

اگر محدودیت مالی برای خرید یک حافظه مطرح نیست و کاربری‌های حرفه‌ای مدنظر شما است خرید حافظه‌های SSD حتی در ظرفیت‌های بالا منطقی به نظر می‌رسد. در نتیجه خرید هارددیسک، خرید یک حافظه SSD با رابط SATA و خرید حافظه SSD از نوع M.2 به ترتیب کمترین و بیشترین پول را از حساب شما کم خواهند کرد.


نکات تکمیلی

در تکمیل بحث تفاوت هارد SSD و HDD لازم چند مورد مهم را نیز یادآور شویم. این نکات تکمیلی بیشتر جنبه ی کاربردی هاردها را مورد بحث قرار می دهد.

قطعه‌ قطعه شدن

با توجه با اینکه هارددیسک از سطوح چرخشی برای دستیابی به اطلاعات استفاده می‌کند، بهترین کارایی‌ آن زمانی است که فایل‌‌ بزرگی در بلاک‌هایی که مجاور هم هستند قرار گیرد. در این حالت هدر می‌تواند عملیات خواندن را با یک حرکت مداوم آغاز کند و خاتمه دهد. وقتی هارددیسک به پر شدن نزدیک می‌شود، ممکن است یک فایل بزرگ در مکان‌های مختلفی به‌صورت پراکنده ذخیره شود.

اثرات قطعه شدن هارد عادی

به این پدیده قطعه‌قطعه شدن می‌گویند. با اینکه الگوریتم‌های خواندن و نوشتن در طول سال‌ها بهبود یافته، اما هارددیسک‌ها هنوز هم ممکن است دچار پدیده‌ی قطعه‌قطعه شدن شوند. در حالی که SSD با توجه به ساختاری که دارد دچار این پدیده نمی‌شود و این دلیلی برای سرعت ذاتی بیشتر SSD-ها است.


انتخاب ابزار ذخیره‌سازی مناسب

HDD

  • کاربران چند‌رسانه‌ای یا دانلودکنندگان فایل‌‌های حجیم: این کاربران نیازمند حجم بالایی از ابزارهای ذخیره‌سازی با قیمت ارزان هستند. بنابراین انتخاب اول آن‌ها HDD است.
  • خریدارانی که بودجه‌ی محدودی دارند: کسانی که نیازمند فضای ذخیره‌سازی با قیمت پایینی هستند، بالطبع باید سراغ هارددیسک بروند.
  • کاربران عمومی: کاربران عمومی که دوست دارند فایل‌های مدیای خود را دانلود و مشاهده کنند، بهتر است از هارددیسک استفاده کنند. ولی اگر فیلم‌ها و موزیک‌هایتان را به‌صورت استریم مشاهده می‌کنید، خرید SSD با ظرفیت کمتر و قیمت مشابه تجربه‌ی بهتری برای شما خلق می‌کند.

SSD

  • کسانی که عمرشان در جاده‌ها می‌گذرد: افرادی که لپ‌تاپشان را داخل کیف می‌گذارند و دائما در حال استفاده از آن و همچنین نیازمند کمی امنیت بیشتر هستند، بهتر است از SSD استفاده کنند.
  • تشنگان سرعت: اگر می‌خواهید با سرعت بالا کارهایتان را انجام دهید و سیستمتان به محض روشن شدن بالا بیاید، پس سر کیسه را شل کنید و سراغ SSD بروید یا برای حجم بیشتر از یک HDD به‌عنوان مکمل در کنار SSD استفاده کنید.
  • کارهای مهندسی و گرافیکی سنگین: در بالا گفتیم که این کاربران سراغ HDD بروند. ولی اگر سرعت اجرای برنامه برای شما مهم است، می‌توانید از SSD و HDD در کنار یکدیگر استفاده کنید. برنامه را روی SSD اجرا کنید و خروجی آن را به HDD انتقال دهید.
  • آهنگسازان و موزیسین‌های حرفه‌ای: اگر در حال ضبط موسیقی در استودیو هستید و نمی‌خواهید صدای طنین‌انداز هارددیسک روی موسیقی شما شنیده شود، سراغ SSD بروید.
  • استفاده‌ی ترکیبی برای کاربران عمومی: کاربران عادی علاوه بر خرید ظرفیت‌های پایین SSD در بازار می‌توانند از ترکیب آن با HDD نیز استفاده کنند.
  • گیمرهای خسته از لودینگ بازی‌ها: حافظه‌های SSD تأثیری در نرخ فریم اجرای بازی‌ها ندارند اما زمان لودینگ را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.
مطالب مرتبط
کارت گرافیک Nvidia چه رابطه‌ای با قیمت بیت کوین دارد؟
هارد SSDهارد HDDمشخصات
کمتربیشترحافظه ذخیره سازی
بالاترپایین ترسرعت پردازش و انتقال داده
کمتربیشترمیزان مصرف توان و انرژی
بیشترکمترماندگاری و قابلیت اطمینان
کمتربیشتروزن و فضای مورد نیاز
بیشترکمترقیمت و هزینه

راهکار بهینه: درایو‌های ترکیبی و سیستم‌های دوال درایو

در سیستم دوال درایو، از یک SSD به‌عنوان درایو اصلی (درایو C) برای نصب ویندوز و برنامه‌های اصلی استفاده می‌شود و سایر درایو‌ها (D یا E) روی هارد معمولی قرار می‌گیرند. این کار در تئوری خوب به نظر می‌رسد؛ ولی فضای درایو اصلی به دلیل محدودیت‌های فضا نباید آنقدر کوچک در نظر گرفته شود که دست و پای کاربر را ببندد.

مثلا حجم ۱۶ گیگابایت شاید برای نصب ویندوز کافی باشد؛ ولی نرم‌افزارهای کاربردی جای بسیار کمی برای نصب دارند و برخی از برنامه‌ها نیز فقط در درایو اصلی نصب می‌شوند. حداقل اندازه‌ای که برای نصب سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای مهم مناسب باشد، ۱۲۰ یا ۱۲۸ گیگابایت است، البته حجم ۲۵۶ و بیشتر ایده‌آل خواهد بود. از سوی دیگر سیستم مورد استفاده باید فضای فیزیکی کافی برای نصب دو درایو داشته باشد.

استفاده همزمان از دو هارد

در اواسط دهه‌ی ۲۰۰۰، شرکت‌های سازنده‌ی هارددرایو مانند سامسونگ و سیگیت، به این نتیجه رسیدند که اگر از مقداری حافظه‌ی فلش به‌عنوان بافر برای هارددیسک استفاده کنند، سرعت هارد‌دیسک را بالا خواهند برد و می‌توانند یک هارددیسک با ظرفیت بالا و سرعت زیاد و با کمی قیمت بالاتر از هارددیسک‌های معمولی داشته باشند. برای فایل‌ها و داده‌هایی که زیاد مورد استفاده واقع می‌شوند، حافظه‌ی فلش به‌عنوان بافر عمل می‌کند و شما توانایی اجرا و بوت سریع برنامه‌ها را دارید.

با این حال درایوهای ترکیبی روی کاغذ فوق‌العاده به نظر می‌رسند ولی در عمل، قیمت بالا و پیچیدگی‌های پیاده‌سازی بیشتری از هاردهای معمولی دارند. این درایوها بیشتر برای کسانی که مدام از لپ‌تاپ‌شان استفاده می‌کنند و نیاز به فضای ذخیره‌سازی زیاد و سرعت بوت کم دارند، کاربرد دارد. با اینکه درایو‌ ترکیبی محصولی بین SSD و HDD است، نتوانسته جای هیچ یک از آن‌ها را پر کند.

SSD و هارددیسک می‌تواند توسط فناوری‌هایی مانند فناوری پاسخ گویی هوشمند اینتل (SRT) با هم ادغام شوند. این روش همانند درایو ترکیبی است، با این تفاوت که از دو درایو جداگانه استفاده می‌کنید. در این روش SSD به‌عنوان کش عمل می‌کند و سرعت بوت و اجرای برنامه‌ها را بالا می‌برد.

مطالب مرتبط
بررسی امکانات و کاربردهای Surface Pen

همانند درایو ترکیبی در این روش نیز دسترسی به SSD امکان‌پذیر نیست. در استفاده از این روش SSD می‌تواند حجم ۱۶ گیگابایتی نیز داشته باشد؛ زیرا شما مستقیما سیستم‌عامل و برنامه‌ها را روی SSD نصب نمی‌کنید و این فناوری با ادغام دو درایو و استفاده از SSD به‌عنوان کش، سرعت سیستم را بالا می‌برد. برای استفاده از این فناوری باز هم نیازمند فضا برای نصب دو درایو هستید، علاوه بر این مادربورد نیز باید از SRT پشتیبانی کند.


نتیجه‌گیری

ظرفیت و قیمت مواردی است که هارددیسک‌ها در آن برنده‌اند. اما اگر فاکتورهایی مانند سرعت، پایداری، وزن و ابعاد، نویز و عدم وجود پدیده‌ی قطعه‌قطعه شدن برای شما مهم باشد، سراغ SSD بروید. اگر قیمت و ظرفیت برایتان چندان مهم نیست، SSD برنده‌ی مطلق است.

خوشبختانه راهکار استفاده‌ی ترکیبی از این نوع حافظه‌ها در سال‌های اخیر رواج بسیاری یافته است و سازندگان لپ‌تاپ نیز به آن اقبال نشان داده‌اند؛ اگر عاشق سرعت بالای SSDها هستید به راحتی با خرید یک حافظه‌ی کم‌ظرفیت از این نوع و استفاده‌ از آن درکنار هارددیسک خود بسیاری جان تازه‌ای به رایانه‌ی خود خواهید داد.

درست است که از نظر طول عمر، SSD-ها تعداد دفعات محدودی برای خواندن و نوشتن در هر سلول دارند؛ اما این محدودیت به اندازه‌ای طولانی است که به فکر خرید حافظه‌های جدید خواهید افتاد. اگر از این نظر نگران هستید، می‌توانید وضعیت سلامت SSD را با استفاده از اطلاعات S.M.A.R.T چک کنید (مشابه همین کار را برای هارددیسک نیز می‌توان انجام داد)

اگر درایو شما به انتهای عمرش نزدیک باشد، با استفاده از این اطلاعات می‌توانید از آن باخبر شوید. چون هارددیسک دارای بخش مکانیکی است، بالاخره پس از استفاده‌ی زیاد از کار خواهد افتاد، این در حالی است که هرگونه ضربه‌ی شدید یا حتی تکان خوردن هنگام کار می‌تواند باعث پایان عمرش شود.

امیدواریم توانسته باشیم مطلب مفیدی را در مورد تفاوت هارد SSD و HDD برای شما عزیزان گردآوری کرده باشیم. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: Tech Radar


سوالات متداول


فرق هارد اس اس دی و عادی در چیست؟

تفاوت اصلی بین این دو هارد به نوع طراحی و ساختار آنها بازمی‌گردد. هاردهای HDD بر اساس القای الکترومغناطیسی کار می کنند. دارای اجزای متحرک هستند. اما در هاردهای SSD هیچ بخش متحرکی وجود ندارد. اختلاف وزن و قیمت از مهمترین تفاوت های این دو هارد است.

هارد SSD بهتر است یا HDD؟

بنابر نیاز کاربر باید تصمیم گرفت که از چه هاردی استفاده کرد. برخی از کاربران نیاز دارند تا با سرعت بالا اطلاعات را انتقال دهند و سرعت پردازش برای آنها در اولویت است. اما برخی دیگر نیاز دارند تا فضای زیادی برای ذخیره سازی در اختیار داشته باشند.
البته هزینه و بودجه نیز نقش تعیین کننده ای دارد. نباید از یاد برد که هاردهای SSD هر چند که مزایای بیشتری دارند اما هزینه آنها در حالت معمول ٢ الی ٣ برابر یک هارد HDD با همان ظرفیت است.

آیا هارد SSD از اطلاعات بهتر محافظت می کند؟

ساختار هاردهای SSD به گونه ای است که اگر هارد از ارتفاع بیافتد، اطلاعات داخلی آن همچنان حفظ خواهد شد. اما باید مراقب بود که این هاردها نسبت به گرما حساس هستند. نکته‌ی دیگری که لازم است گفت این است که هاردهای SSD دارای چرخه‌ی کاری مشخص هستند. یعنی به تعداد مشخصی قابلیت نوشتن و تخلیه اطلاعات روی آن ها امکان پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا