
هنگامی که مانیتور جدید خود را با استفاده از پورت HDMI یا DisplayPort به رایانه خود متصل کنید پورت های مختلف قابلیت ها و سازگاری های متفاوتی دارند. در اینجا چیزی است که شما باید بدانید.کدام مانیتور برای کامپیوتر شما مناسب است؟ فاکتورهای زیادی وجود دارد که باید قبل از خرید در نظر بگیرید، اما یکی از مهمترین آنها در دسترس بودن پورت است. پورت های مختلف قابلیت ها و سازگاری های متفاوتی دارند، بنابراین به پشت کامپیوتر خود نگاهی بیندازید تا ببینید با چه پورتهایی کار می کنید.
برای مطالعه بیشتر: ۶ نرم افزار عالی برای بررسی سلامت باتری لپ تاپ
پورت
اگر به دنبال وصل کردن یک مانیتور جدید به رایانه بازی خود هستید، احتمالاً متوجه دو پورت خواهید شد که به طور قابل توجهی شبیه به هم هستند. پورت های HDMI و DisplayPort برای انتخاب وجود خواهند داشت.

اما تفاوت بین این دو پورت چیست و آیا واقعاً مهم است که از کدام یک را استفاده می کنید؟
پاسخ، مثل همیشه، «بستگی دارد». که به دنبال چه کاری هستید. حتی اگر مانیتور شما از هر دو اتصال پشتیبانی کند، ممکن است فقط از نسخههای خاصی از هر یک پشتیبانی کند، که تعیین میکند چه وضوح، نرخ تازهسازی و سایر ویژگیها را میتواند انجام دهد.
پورت HDMI : برای رایانه شخصی و تلوزیون
بیایید با صحبت در مورد HDMI، استانداردی که احتمالاً بیشتر با آن آشنا هستید، شروع کنیم .چندین نسخه از HDMI وجود دارد که هر کدام در آخرین نسخه بهبود یافته است.
شاید این مقاله هم برایتان مفید باشد : آموزش مقدماتی نرم افزار فتوشاپ – شروع کار با فوتوشاپ
نکات مثبت:
- طول کابل تأثیر کمتری روی کیفیت دارد
- هزینه کمتر نسبت به دیسپلی پورت
نکات منفی:
- نرخ انتقال پایینتر نسبت به دیسپلی پورت
- عدم پشتیبانی از انویدیا G-Sync (تنها HDMI 2.1 از G-Sync پشتیبانی میکند)
- عدم برخورداری از کلیپهای اتصالدهنده
- عدم امکان پخش تصویر روی چند صفحه نمایشگر
درباره نکته آخر باید گفت که برای استفاده از هر تعداد نمایشگر نیاز به همان تعداد درگاه HDMI وجود دارد و نمیتوانیم با استفاده از تنها یک درگاه HDMI چند نمایشگر را به رایانه متصل کنیم.

در مانیتورهای مدرن، هر ترکیبی از پورت های زیر را خواهید یافت:
HDMI 1.4:
تا 4k (4,096 by 2,160)در 24 هرتز، (3,840 by 2,160)4k در 30 هرتز یا 1080p در 120 هرتز پشتیبانی می کند.
HDMI 2.0:
تا 4k در 60 هرتز پشتیبانی می کند و نسخه های بعدی (HDMI 2.0a و 2.0b) شامل پشتیبانی از HDR می شود.
HDMI 2.1:
پشتیبانی از وضوح 10k در 120 هرتز، و همچنین HDR بهبود یافته با ابرداده پویا و کانال بهبود یافته بازگشت صدا (eARC) که امکان ارسال صدای Dolby Atmos و DTS:X را از نمایشگر به گیرنده فراهم می کند.
درباره ی مهمترین مشکلات گوشی های موبایل آیفون چه می دانید؟
همچنین شامل نرخ نوسازی متغیر (VRR) مانند FreeSync در استاندارد است، اگرچه تعداد زیادی مانیتور HDMI 2.0 وجود دارد که از این ویژگی نیز پشتیبانی می کنند.
پورت hdmi
اینها توضیحات تا حدودی ساده شده ای از هر نسخه HDMI است، زیرا ویژگی های دیگری در هر استاندارد وجود دارد، اما اینها چیزهایی هستند که اکثر کاربران رایانه شخصی به آنها اهمیت می دهند. اگر میخواهید از این مشخصات به طور کامل استفاده کنید، به یک کابل HDMI با پهنای باند مناسب نیز نیاز دارید.
پورت DisplayPort : برای رایانه شخصی
DisplayPort شبیه HDMI به نظر می رسد اما کانکتوری است که در رایانه های شخصی رایج تر از تلویزیون ها است. هنوز هم امکان ویدئو با کیفیت بالا و (در بسیاری موارد) صدا را فراهم می کند، اما استانداردهای آن کمی متفاوت است.
نکات مثبت:
- برخورداری از نرخ انتقال بالاتر از HDMI
- پشتیبانی بهتر از فناوری همگامسازی (Sync)
- برخورداری از کلیپهای اتصالدهنده
- پشتیبانی ایدهآل از فناوریهای AMD FreeSync و انویدیا G-Sync
- امکان پخش تصویر روی چند صفحه نمایشگر تنها با یک درگاه دسیپلی پورت
نکات منفی:
- افت شدید کیفیت هنگام استفاده از کابلی با متراژ بالا
این مقاله شاید جالب باشد: علت داغ شدن لپتاپ چیست و چطور این مشکل را حل کنیم؟
در کل باید گفت که هریک از دو فناوری HDMI و دیسپلی پورت طی سالهای گذشته با پیشرفتهای قابل توجهی همراه بودند و با هربار معرفی نسخهای جدید، شاهد بهبود عملکرد آنها بودیم. با این حال، برای گیمینگ و تجربه بهتر هنگام اجرای بازیهای ویدیویی گفته میشود که دیسپلی پورت گزینه بهمراتب بهتری است.

در مانیتورهای مدرن، احتمالاً یکی از موارد زیر را خواهید یافت:
DisplayPort 1.2 پورت:
از 4k در 60 هرتز پشتیبانی می کند، برخی از پورت های 1.2a نیز ممکن است از FreeSync AMD پشتیبانی کنند.
DisplayPort 1.3:
پشتیبانی از 4k در 120 هرتز یا 8k در 30 هرتز
DisplayPort 1.4:
تا 8k در 60 هرتز و HDR را پشتیبانی می کند. DisplayPort 2.0: پشتیبانی از 16k با HDR در 60 هرتز و 10k بدون HDR در 80 هرتز
بیشتر بخوانید،بیشتر بدانید: ۷ دلیل قانعکننده برای ارتقا به آیفون ۸ و ۸ پلاس
پورت displayport
علاوه بر این، DisplayPort چند ویژگی مفید دیگر نیز دارد. اول، از FreeSync AMD و G-Sync انویدیا پشتیبانی می کند، بنابراین می توانید بدون توجه به مارک کارتی که استفاده می کنید (البته تا زمانی که مانیتور شما از این فناوری پشتیبانی می کند) یک تجربه بازی بدون تاخیر داشته باشید.
لپ تاپ ها حتی می توانند سیگنال های DisplayPort را از طریق درگاه USB-C ارسال کنند. بسیاری از کابلهای DisplayPort دارای گیرههایی هستند که آنها را به طور ایمن در مانیتور نگه میدارند، که هم یک مزیت و هم معایب است، زیرا گاهی اوقات خارج کردن آنها دشوار است!
کدام کابل را باید انتخاب کنید؟
یک کابل لزوماً بهتر از دیگری نیست، اما هر کدام جای خود را دارند. اگر بین DisplayPort 1.4 و HDMI 2.0 انتخاب دارید، DisplayPort گزینه بهتری خواهد بود.
این محتوای مفید را هم مطالعه کنید: معرفی بهترین لوازم جانبی کنسول نینتند و سوییچ( Nintendo Switch)
hdmi or displayport
نکته نهایی وجود دارد:
اینکه کدام پورت را انتخاب می کنید به قابلیت های مانیتور و کارت گرافیک شما بستگی دارد. اگر یکی از آنها دارای HDMI 2.0 باشد، نمیتوانید برای استفاده از آن ویژگی های جدیدتر بهره ببرید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با پورت HDMI یا DisplayPort آشنا شدید.همچنین از کاربرد آن ها و انتخاب آن ها برای استفاده از نمایشگر آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.